23/4/09

l'Informe de l'Esport a Catalunya 2008

Des de l'Observatori Català de l'Esport s'ha publicat l'Informe de l'Esport a Catalunya 2008. En aquest document s’hi pot trobar informació referent a:
- Participació esportiva
- Espais esportius
- Competició esportiva
- Clubs catalans
- Organitzacions públiques i organitzacions comercials
- Iniciatives de suport al desenvolupament esportiu
- Projecció internacional de Catalunya a través de l’esport
Podreu trobar l’informe en format electrònic a:
http://www.observatoridelesport.net/down/informe_oce.pdf
I molta més informació al lloc web de l'Observatori: www.observatoridelesport.cat


Fent una lectura en diagonal del document he pogut contemplar un dels grans problemes del nostre esport (recordem l'hoquei sobre patins): la indefinició del nostre esport al estar dins de la federació de “patinatge”. Busco el nombre de llicències i trobo les referents al patinatge (15.174, una bona xifra) però quantes corresponen a l'hoquei sobre patins?. Clar desprès trobem un altre apartat “hoquei” amb 4.743 llicències però segurament és l'hoquei sobre gespa, no s'especifica.
Per altra part hi ha aspectes interessants com la falta de professionals de l'esport català (apartat del grau de professionalització dels equips organitzadors d'esdeveniments esportius internacionals), un mal endèmic, o també una altre aspecte curiós és que la província amb més clubs sigui Lleida i la que menys Barcelona, que ens diu molt sobre el grau associatiu i de compromís de la nostra província.
Recomano la seva lectura.