14/11/11

Mollet B 10 - Ripollet 5

Aquest esport és molt difícil i complex.
L’hoquei sobre patins supera tècnicament (la base d’un esport) a qualsevol altre, ja que no hi ha prou amb haver d’aguantar la verticalitat sobre vuit rodes, sinó que a sobre s’ha de controlar una pilota de 23 cm de perímetre i 155 grams de pes amb un tros de fusta corbada, mentre reps l’oposició d’altres jugadors i intentes col·locar, aquesta bola, dins una porteria ocupada, quasi en tota la seva superfície, per un porter que a més pot utilitzar qualsevol part del seu cos per aturar-la. DIFICILÍSSIM!!!!
A tot això li hauríem de sumar els aspectes tàctics (de complexitat i varietat similars als del basquet o el futbol sala per exemple), físics (similars als de l’handbol o fins i tot en d’altres èpoques al rugbi) i psicològics (similars al tenis o al billar però a sobre amb la dificultat de ser un esport d’equip). DIFICILÍSSIM!!!!
Per últim, i ja per rematar, aquest esport té particularitats que el fan absolutament diferent a d’altres esports, com el poder jugar per darrera la porteria (com ja varem comentar en una altre article) o que el porter porti un equipament diferent a la de la resta de jugadors (fet que no succeeix per exemple en l’handbol o el futbol sala).  DIFICILÍSSIM!!!!
Dificilíssim però també fantàstic.
Sobretot quan, com divendres passat, dos equips són tècnicament i físicament capaços, i estan disposats a gaudir de tota la dimensió d’aquest joc. Defenses en zona obertes permeten una creació de joc fàcil; successió de contracops que repetien oportunitats i ocasions de gol amb l’oportunitat de lluïment dels porters; gols de totes les factures; joc net, blanc, exquisit;... en definitiva un partit que perfectament podia haver acabat amb un resultat de 15 o 20 gols per cada banda i què una vegada més ens va permetre enamorar-nos d’aquest meravellós esport: L’HOQUEI SOBRE PATINS!!!!!
 l'Enric Pedemonte no ho acabava de veure clar
Bon partit de "Teto" tot i el resultat
Lluís Font, "quien tuvo...retuvo!!!"

El tercer temps..."Marfà" amplia la seva oferta amb un "callos" molt dignes.