16/9/08

"ASTURIAS, PATRIA QUERIDA"

Cada vegada estimem més aquesta terra i com diu la cançó : ...¡Quién estuviera en Asturias,en todas las ocasiones!... i francament després de "l’stage" que hi varem fer de l’11 al 14 de setembre (tercer consecutiu ja), no pot ser d'una altra manera.

Allotjats prop del poble de Tellego a 8 km d’Oviedo el viatge va estar marcat per un parell d’activitats culturals (els dies no donaven per més), uns extraordinaris menjars i uns més que bons partits, contra equips de la zona.
Culturalment la visita del “Queso i la Sidra”al poble d’Asiegu i la espicha posterior, fou magnífica i varem poder captar com, en l’estimació per unes arrels pròpies, es pot dur a terme una tasca seriosa i moderna per desenvolupar una zona en clar procés d’envelliment i canvi. Visca l’autèntic formatge de tres llets de Cabrales!!!!

La visita a la Catedral d’Oviedo i el cas antic també va estar força bé, sens dubte per les explicacions de la guia que varem contractar, la Fàtima. Gràcies una vegada més, per les teves explicacions i el teu bon humor. Cal destacar que durant aquesta visita es va produir un fet extraordinari: Pep “el pop de blanes” va convertir-se, per gràcia divina, en Pep “el casto”, esperem que això no rebaixi les seves fantàstiques fins ara qualitats com a porter. (O no eren ja tant fantàstiques?)

En quan al menjar, la cuina a “Casa Cristina” al mateix Tellego, ens va marcar pel seu “Pitu caleya” i la seva simpatia.
“Casa Generosa” a Pedroveya va ser simplement meravellós. Preu i qualitat extraordinari i una zona fantàstica per un altre any fer-hi alguna excursió.
Un petit bar del carrer San Juan pròxim a la catedral també ens va deixar un agradable record amb un pollastre fregit amb all i julivert certament remarcable.

“Hoqueisticament” destacarem un primer partit contra el segona del Bowling i el quadrangular amb dos equips del Centro Asturiano i els entranyables ja C.D.Amigos del Cibeles. Tots els partits varen acabar amb victòria nostre, demostrant que estant perfectament cobertes totes les “places” de l’equip aquesta temporada.